A legnépszerűbb arany kereszt medálok

arany kereszt medálok köves vallásos keresztény

A kedvenc női és férfi arany kereszt medálok 

A kereszt tagadhatatlanul az egyik legnépszerűbb medál típus, amely a vallási medálok csoportjába tartozik. Népszerűsége az idő múltával is töretlen, hiszen viselője számára fontos jelentőséget tulajdonít ékszerének. A kereszt a keresztény vallás elsődleges szimbolikája. Visszaidézi Jézus Krisztus keresztre feszítését, azaz a végsőkig menő áldozatot és a mindennél erősebb szeretetet. 

A keresztnek négy fő típusát ismerjük:

A görög kereszt, amely egy közönséges kereszt teljesen egyenlő méretű szárakkal. A latin kereszt talán a legáltalánosabb és közkedveltebb változat, ahol három egyenlő méretű szár van, még a negyedik szár hosszabb a többinél. Az egyiptomi kereszt, másnéven Antalkereszt szintén egy gyakori változat, ez a latin keresztek családjába tartozik és Remete Szent Antal nevéhez kötődik. Az utolsó típus pedig az Andráskereszt, ez egy kék alapon fehér, vagy fehér alapon kék átlós kereszt. 

ÖSSZES ARANY VALLÁSI MEDÁL

A kereszt medálok elsősorban vallási jelképek, azonban már jóval Krisztus kora előttről is felfedezhetők más kultúrákból is. Egy ősi egyiptomi képjel írás például az életet szimbolizálja. Napjainkban a kereszt vallási jelentése mellett szimpla „divat” ékszerként is kelendő választás. Ennek tükrében a keresztény jelképek között szintén nagy fontossággal bír a hal szimbóluma. Ez lehetőséget nyújt arra, hogy a divatból keresztet viselőktől megkülönböztethessék magukat a keresztények. 

Az arany kereszt medál viselése nem csak a hitünk kifejezésére alkalmas, hanem egyfajta érzelmi kötődés erősítésére és fenntartására is, amit megélhetünk a hétköznapjaink alatt. Ezek a medálok biztonságot és erőt adnak viselőjüknek és sokkal mélyebb jelentést is hordozhatnak „szimpla” társaiknál. 

Az kereszt medálok különböző színekben elérhetőek webáruházunkban, mint a tradicionális „sárga” arany és fehérarany. A kő nélküli változatok tökéletes választása lehet a férfiaknak és nőknek egyaránt. A köves változat egyértelműen a hölgyek kedvence, csillogása kiemeli a viselője szépséget.  

Fehérarany Kereszt Medálok

Akció!
36 300 Ft 32 000 Ft
Akció!
95 700 Ft 84 000 Ft
Akció!
99 000 Ft 87 000 Ft
ÖSSZES ARANY VALLÁSI MEDÁL

Köves Arany Kereszt Medálok

ÖSSZES ARANY VALLÁSI MEDÁL

Arany Kereszt Medálok Jézus Krisztussal

Akció!
99 000 Ft 87 000 Ft
ÖSSZES ARANY VALLÁSI MEDÁL